Šta email adresa govori o vašem biznisu?

Table of Contents

Email adresa je veoma bitan faktor u online poslovanju. Od nje može da zavisi da li će vas vaš sagovornik/klijent shvatiti ozbiljno, ili će samo obrisati vašu poruku i nastaviti dalje.

Promocija

Vaša email adresa je potpuno besplatna reklama vašeg biznisa. Umesto da reklamirate servise preko kojih možete napraviti besplatnu email adresu kao što je Google, Yahoo, Outlook i ostali, možete odabrati reklamu za svoju firmu. Tu na scenu stupa marketing tehnika, a to jeste da korisniku ostaje u sećanju naziv Vaše firme.

Takođe, svoj email možete staviti na promo materijale, ponude, vozila, vizit karte, i slično.

Kontrola

Korišćenje servisa za besplatne email adrese nosi svoje rizike. Pre par meseci smo bili u situaciji da su Google servisi prestali sa radom na par minuta, što nam je još jednom pokazalo da je sigurnije email adresu vezati za naziv domena.

Vi nemate kontrolu nad onim što servisi odlučuju, i veoma lako možete ostati bez sve vaše komunikacije, kontakata i bitnih podataka.

Sa vašim ličnim domenom ste sigurni da ćete uvek imati pun pristup, da nećete izgubiti svoje kontakte, prepiske i podatke.

Kredibilitet

Da bi vas klijenti ozbiljno shvatili, veoma je bitan naziv vašeg emaila, i važan je faktor za uspešnu izgradnju kredibiliteta vašeg biznisa. Zapitajte se, da li će klijent verovati više ukoliko pošaljete email sa adrese: novadizajn@gmail.com ili office@novadizajn.com ? Email adresa ostavlja utisak ozbiljnosti firme, kao i svesnost da personalizovane email adrese može imati samo određen broj, kao što su vlasnik i njegovi zaposleni.

Potvrđivanje vlasništva

Email adresa se sastoji od korisničkog imena i vašeg internet domena. Kao što smo napomenuli, ukoliko imate email naloge sa vašim domenom, jasno stavljate do znanja da ste vi vlasnik.

Funkcionalnost

Ukoliko želite email adresu na nekom od besplatnih servisa, javljaju se problemi. Zamislite da imate prodavnice u više gradova. Ukoliko koristite besplatni servis, morate kreirati email npr: prodavnicasubotica@nekiservis.com što je, morate priznati, veoma konfuzno i teško za pamćenje. Dok, u drugom slučaju, ukoliko imate svoj domen, možete kreirati email subotica@mojsajt.com, kao i ostale adrese sa drugim nazivima.

Takođe, ukoliko imate svoj domen, možete kreirati email adrese sa imenima i prezimenima zaposlenik, što će znatno olakšati komunikaciju, kao i potvrditi kredibilitet vaše firme.

Potrebna vam je pomoć?

Ukoliko još uvek nemate personalizovanu email adresu, tj. koristite besplatne servise kao što su Google i Yahoo, a želite da ostavite ozbiljan utisak na klijente?

Kontaktirajte nas, i uradićemo registraciju domena (ukoliko isti ne posedujete) i kreiranje email adresa za vas i vaše zaposlene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *